Sreda 25.05.2011.
23:07

Tinejdžerka se ubila zbog "kraja sveta"

Samoubistvo zbog smaka sveta
 

Porodica 14-godišnje Nastasje Zahinove rekla je da je devojčica verovala da će se 21. maja dogoditi smak sveta. Nekada živahna Nastasja je postala depresivna i povukla se u sebe. U subotu, kada je najavljen smak sveta, ona se ubila nakon što je došla iz škole.

Nastasja je svom dnevniku pisala o tome kako je zgrožena najavljenom apokalipsom za koju je verovala da će izbrisati čovečanstvo. "Mi nismo pravedni, a jedino će pravedni ići u raj, dok ćemo mi ostati na Zemlji i trpeti strašne patnje", napisala je u dnevniku.

U oproštajnom pismu je napisala da ne želi umirati sa drugima, te da će se ranije ubiti.

"Previše ozbiljno je uzela taj datum", rekla je Nastasjina majka Ljudmila.

Policija skuplja informacije od Nastasjinih prijatelja.

Harold Kamping i njegove pristalice pokrenule su kampanju u kojoj su upozoravali čovečanstvo na nadolazeći kraj sveta. On je svoje predviđanje izveo na osnovu podataka iz Biblije. Nekoliko plakata o smaku sveta osvanulo je i u Rusiji.

Nakon što se apokalipsa nije dogodila, propovednik je "promenio ploču" i izvinio se te dodao da će kraj sveta biti u oktobru.

Kamping je rekao da se tokom vikenda vratio verskim spisima i da mu je "sinulo" da će Zemlja biti u Božijoj milosti još pet meseci, a da će potom nastati pakao.

2024 © - Vesti online