Sreda 25.05.2011.
13:55
Beta

"Nismo raspravljali o podeli Kosmeta"

Mirko Cvetković
 

Cvetković nije želeo da komentariše izjavu zamenika premijera Ivice Dačića da bi teritorijalno razgraničenje Srba i Albanaca bilo dobro rešenje za Kosovo i Metohiju, rekavši da ne može da komentariše izjave političara na temu o kojoj se nije raspravljalo na sednici vlade.

"Ne mogu da dajem komentar na izjave političara koje se odnose na pitanje o kome vlada nije razgovarala", naglasio je Cvetković u izjavi novinarima.

Cvetković je na graničnom prelazu Horgoš, povodom Dana carinske službe Srbije,

pustio u rad najsavremenije mobilne skenere za pregled robe.


Tender za Telekom nije bio neustavan

 

Premijer Srbije Mirko Cvetković danas je odbacio ocene da je postupak prodaje Telekoma Srbije koji je vodila vlada bio protivustavan i pozvao one koji su "hrabri kritičari da pokrenu postupak pred Ustavnim sudom".

 

Cvetković je prilikom posete graničnom prelazu Horgoš rekao da su mišljenja da je pokušaj prodaje bio protivustavan individualna.

 

Dodao je da nijedna služba vlade nije utvrdila da je nešto bilo protivustavno u tom pokušaju prodaje, jer je Srbija prodavala akcije, a nije bilo reči o prodaji fizičkih delova kompanije.

 

Za vreme trajanja tendera za prodaju Telekoma neki eksperti, kao i Savet za borbu protiv korupcije, ukazivali su da je prodaja protivustavna jer se prodaje telekomunikaciona infrastruktura.

 

"Te primedbe ne stoje", istakao je Cvetković koji je na Horgošu prisustvovao obeležavanju Dana carinske službe Srbije.

2024 © - Vesti online