Sreda 25.05.2011.
12:02
Vestionline

Vidić zna kako se igra protiv Barselone

Nemanja Vidić i Lionel Mesi

Vidić kaže da zna kako se igra protiv ekipe koja se, kako ističe, služi sitnim podvalama, raspravama i glumljenjem faulova, dodavši da je reč o potpuno dva različita shvatanja igre.

"Moramo da se fokusiramo, a onda neće biti tako teško izaći na kraj sa stvarima koje svi očekujemo. Njihovi igrači imaju drugačiji mentalni sklop", rekao je Vidić i dodao:

"Neće biti problem nositi se s tim stvarima. Možda će izazivati i raspravljati se više nego što bi trebalo, ali to neće uticati na nas. Sudija koji će voditi finale biće sigurno najbolji u Evropi. Mislim da on može da izađe na kraj sa tim", rekao je Nemanja.

Vidić takođe veruje da će i mlađi igrači Junajteda, koji će biti na meti Barseloninih igrača, ostati imuni na provokacije.

"Ne sumnjam u mentalitet naših igrača, jako dobro se poznajemo, igramo jedno za druge i verujemo jedni drugima".


Srpski defanzivac se seća incidenta sa Didijeom Drogbom u finalu 2008. godine, kada je napadač Čelsija dobio crveni karton zbog udaranja Vidića.

"Bilo je to moje prvo finale i mnogo toga se događalo. Prevazišao sam to i siguran sam da ćemo svi uspeti da izdržimo ovoga puta".

Finale Lige šampiona na programu je 28. maja na "Vembliju". 

2024 © - Vesti online