Sreda 25.05.2011.
11:49
Vestionline

Sve samo da Evropska komisija bude zadovoljna

"Mislim da je stvar vrlo transparentna. Mi smo se obavezali da ispunimo preporuke iz akcionog plana, a za EK su sada možda najvažnije one mere koje se odnose na blanko ostavke, finansiranje političkih partija i slično", rekla je Delević na Velikom forumu menadžera u organizaciji Srpske asocijacije menadžera u Beogradu.

Stvar je vrlo jasna: Milica Delević
 

Delević je kazala da se nada da će mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata koje će EK saopštiti 12. oktobra, biti takvo da Srbija zaslužuje da dobije status kandidata.

U tom slučaju Srbija bi, prema njenim rečima, do odluke Saveta ministara EU o davanju statusa kandidata našoj zemlji u decembru, radila na stvaranju atmosfere među ministrima da je glasanje za Srbiju "prirodna, normalna i neosporna stvar".

Predsednik EK Žoze Manuel Barozo, evropski komesar za proširenje Štefan File i Miroslav Lajčak, koji je u timu visoke predstavnice EU zadužen za Zapadni Balkan, posetili su prošlog četvrtka Srbiju i tom prilikom poručili da je ključ u evrointegracijama naše zemlje i obećali svu pomoć u nastavku tog procesa.

Barozo je tom prilikom rekao i da su rezultati srpskih vlasti u realizovanju neophodnih reformi potrebni pre leta. Predsednik EK je tada poručio da je puna saradnja Srbije sa Haškim tribunalom nezaobilazna, ali i precizirao da se priznavanje nezavisnosti Kosmeta ne postavlja pred Srbiju u njenom procesu evrointegracija.

2024 © - Vesti online