Utorak 24.05.2011.
15:51

Kamping se preračunao, smak sveta u oktobru

Sad predviđa smak sveta u oktobru: Harold Kamping
 

On je izjavio da se oseća “užasno” zbog greške, ali je dodao da ne može da daje finansijske savete onima koji su potrošili svu ušteđevinu verujući da se približio kraj.

Kamping je prvobitno predvideo da će se 21. maja pravi vernici uzdignuti na nebo, dok će ostale uništiti razorni zemljotres. Njegova verska organizacija „Femili rejdio internešnel“ potrošila je milione dolara na emisije, bilborde i kampanju za promovisanje proročanstva. Neki od njegovih sledbenika dali su u dobrotvorne svrhe svoju ušteđevinu ili razdelili sav svoj imetak.

U svojoj radio-emisiji koja se emituje iz Oklenda (Kalifornija), Kamping je u ponedeljak izjavio da je bio toliko očajan što se njegova predviđanja nisu ostvarila da se zajedno sa ženom povukao u motel.
 

Ispričao je da je tokom vikenda ponovo proučavao Bibliju i da mu je “svanulo” da će “milosrdni i saosećajni Bog” poštedeti čovečanstvo tako što će odložiti smak sveta, koji će se odigrati u kraćem vremenskom periodu.
 

Onima koji su izgubili sve očekujući apokalipsu, Kamping poručuje da će se već nekako snaći.
 

“Nedavno smo imali veliku recesiju. Mnogi su ostali bez posla, izgubili kuće... a ipak su nekako preživeli”, rekao je on, dodavši da nije u poziciji da deli finansijske savete.

2024 © - Vesti online