Utorak 24.05.2011.
11:33
Vestionline, Alo

Dajte nam Dinamo, vreme je za revanš!

Saša Ilić, bio je jedan od učesnika čuvenog dvomeča Partizana i zagrebačkog Dinama iz 1997. godine i rado bi zaboravio ''petardu'' iz Zagreba.

Saša Ilić

"Znam da smo ubedljivo poraženi u Zagrebu i da navijači Partizana pamte samo tu katastrofu, ali meni je dvomeč sa Dinamom promenio tok karijere. U prvoj utakmici u Beogradu ušao sam u drugom poluvremenu i asistirao Draganu Isailoviću za pobedonosni pogodak. Od te utakmice, postao sam standardni prvotimac Partizana. Naravno, i mene peče taj poraz iz Zagreba", kaže za "Alo“, Saša Ilić.


Ipak, momak koji će naredne sezone ponovo nositi kapitensku traku crno-belih smatra da je prolaz Dinama u narednu rundu bio očekivan.

"Zagrepčani su tada bili mnogo jaki, ogroman novac je bio uložen u taj tim. Pa pogledajte ko je sve igrao za njih, Mark Viduka, Dražen Ladić, Cvitanović, Silvio Marić, da ne pominjem Roberta Prosinečkog. Bili su mašinerija i zasluženo su prošli dalje. Ta generacija Dinama, sastavljena od hrvatskih reprezentativaca, kasnije je igrala i Ligu šampiona, prezimila u Evropi. Dakle, sastali smo se s njima u nezgodno vreme. Kada se na sve to doda pritisak i zapaljiva atmosfera jer je rat tek bio završen, jasno je da smo izgoreli", priseća se Saša Ilić.


Međutim, omaleni vezista smatra da kada bi se sada sastali isti rivali, rezultat bi trebalo da bude drugačiji.

"Prvo, nema više onolike tenzije. Drugo, voleo bih da dođem u priliku da igramo s Dinamom, jer bi to značilo da nas samo jedna prepreka deli od Lige šampiona. A uveren sam da imamo velike šanse da savladamo Dinamo. Neću da kažem da smo kvalitetnija ekipa, ali, u najmanju ruku, podjednakih smo kvaliteta. Jeste prošlo 14 godina, ali voleo bih da dobijmo šansu da odigramo revanš", rekao je Saša Ilić.

Dinamo povlašćen, Partizan nepovlašćen


Partizan i Dinamo kvalifikacije za Ligu šampiona počinju od drugog kola, a mogli bi da se susretnu tek u četvrtom, poslednjem. Ako obe ekipe stignu do završne runde, Dinamo će biti u grupi povlašćenih timova, dok će crno-beli i ove sezone biti nepovlašćeni.

POVLAŠĆENI: Glazgov Rendžers, Kopenhagen, BATE, Makabi Haifa, Dinamo
NEPOVLAŠĆENI: Rozenborg, Partizan, APOEL, Visla, Šturm

2024 © - Vesti online