Petak 11.12.2009.
09:54
Tanjug

Peti dan blokade pruge Beograd-Niš

Radnici ''1.maja'' ne žele da odustanu od svojih zahteva

Prema njegovim rečima, sa radnicima u protekla 24 sata niko nije kontaktirao, i oni neće odustati od blokade međunarodne pruge na Korodiru 10, iako su neki počeli da se razboljevaju zbog hladnog vremena kojem su izloženi od ponedeljka, kada su počeli blokadu.

"Nećemo se odavde pomerati, jer mi moramo od nečega da živimo. Ako smo građani drugog reda u ovoj zemlji, neka nam ta i javno kažu, pa ćemo se skloniti sa šina", kazao je Stanković.

On je naveo da radnici, pored 11 minamlnih plata, traže i uplatu zaostalih doprinosa za penziono i zdravstveno osigranje.

Stanković je ponovio da je za ispunjenje radničkih zahtevi potrebno 78 miliona dinara, od čega 35 miliona za isplatu minimalnih plata, a ostalo za poreze i doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje.

Prema njegovim rečima, Kombinat "1.maj" ne radi od decembra prošle godine, kada je odlukom vlasnika, od 254 radnika 150 poslato na plaćeno odsustvo, uz obrazloženje da nema posla.

Građevinsko-industrijski kombinat "1. maj", koji je pre tri godine za 82 miliona dinara kupila novosadska firma "Autovojvodina", u svom posedu ima upravnu zgradu, betonjerke i dvadesetak hektara zemljišta duž autoputa Beograd-Niš.

2024 © - Vesti online