Utorak 24.05.2011.
12:00
S.S. - Vesti - Foto:

Nisu sami, ni zaboravljeni

Hvala, Damjanovići: Slavica Devidžić

Beležili smo i uručenje novčanih priloga od po 200 dolara sedmogodišnjem Danilu Gugoviću iz Živica kod Guče, rođenom bez analnog otvora, njegovom starijem imenjaku, 31-godišnjem kvadriplegiču Danilu Jovanovu iz Kraljeva, zabeležili smo i reči zahvalnosti roditelja trogodišnjeg Nikolaja Milenkovića iz Lapova, kome predstoji operacija u Diseldorfu. Već tada smo izrazili sumnju da će donacija namenjena Slavici Devidžić iz Zvečana morati da sačeka jer dostava pošiljki na Kosovo još je otežana, kao i protok ljudi.


Kao i u ranijim sličnim prilikama u pomoć nam je pritekao brat ove napaćene žene i majke koja je izgubila sve što je sa pokojnim mužem sticala u selu Radiševu kod Srbice i sada podiže decu u tuđem trošnom kućerku sa primanjima od svega desetak hiljada dinara.


"Ja sam sa porodicom izbegao u Kraljevo. Tu se posao može da nađe. Na Kosovu je drugačije, posebno porodicama koje su proterane iz svojih kuća i sa svojih imanja. Slavica se bori kao lavica, a ja se zahvaljujem ljudima koji su joj pomoć poslali", rekao je Čedomir Zuvić koji je otišao na Kosovo da obiđe sestru i sestriće i odnese im 200 dolara.

2024 © - Vesti online