Ponedeljak 23.05.2011.
22:08 >> 23:15h
Beta, Fonet

Vanredno stanje u Novom Pazaru

Meštani sela pešaka dolazili do opštine jer puteva više nema

Hajrudin Hajrović je rekao da nema povređenih, ali da je ugrožen veoma gusto naseljen deo grada. Prema njegovim rečima, naneta je neprocenjiva materijalna šteta, koju u ovom trenutku nije moguće sagledati.

Veliko nevremene praćeno kišom, koje je trajalo gotovo dva sata, dovelo je do izlivanja reka Jošanice i Trnavice, što je u Novom Pazaru ugrozilo više od hiljadu kuća, izjavio je zamenik gradonačelnik Vujica Tiosavljević.

Tiosavljević je rekao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer je, osim kuća, oštećena kompletna infrastrutura, pa taj deo grada nema ni vode ni struje. Voda je odnela pet - šest mostova i nekoliko automobila, a ekipe gradske uprave i policije su na terenu i pokušavaju da pomognu ugroženom stanovništvu, kazao je on.

U pomoć su pristigli vojska i pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a i svi zajedno pokušavaju da u ovom momentu pronađu način da odgovore izazovu i zbrinu najugroženije.

Sutra će započeti otklanjanje štete od ove nepogode koja se ne pamti u novopazarskom kraju, rekao je Hajrović. Prema njegovim rečima, građani su solidarni, i razmatra se mogućnost da pojedine porodice budu izmeštene u neki od ponuđenih gradskih hotela ili u objekte vojne kasarne. Pomoć je, kazao je on, ponudio i Crveni krst.

Ovo je treći put u poslednja dva dana da Trnavica, usled jake kiše, plavi okolno zemljište. Meštani tvrde da je korito reke preusko i ugroženo divljom gradnjom i da zato dolazi do čestih poplava.

Sela oko Ljiga bez puteva


Jako nevreme sinoć je pogodilo i opštinu Ljig gde je poplavljeno 18 kuća i pomoćnih objekata, a štetu su pretrpeli usevi i plastenici, kao i putevi u nekoliko sela, koje su odnele bujice i nadošli potoci.

Seljaci iz Kozelja, Babajića i Veliševaca tokom dana dolazili su pešice do ljiške opštine kako bi prijavili štete jer "puteva jednostavno nema" u delovima tih sela.

Ovo je treći put u poslednja dva dana da Trnavica, usled jake kiše, plavi okolno zemljište. Meštani tvrde da je korito reke preusko i ugroženo divljom gradnjom i da zato dolazi do čestih poplava.

2024 © - Vesti online