Utorak 24.05.2011.
08:00
Beta

Tojota napravila društvenu mrežu za kupce

Vaša Tojota bi želela da vas "aduje" za prijatelja

Mreža "Tojota frend" radiće na sličnom principu kao Fejsbuk ili Tviter. Na demonstraciji u salonu Tojote u Tokiju pokazano je kako novi servis radi sa tojotinom hibridnim modelom "prius".

Vlasnik tog automobila, koji radi na punjive baterije, preko svog mobilnog telefona dobija poruku da treba preko noći da dopuni akomulatore. Kada vozač uključi punjenje baterija za automobili pojavljuje se poruka: "Punjenje će biti završeno do 2.15. Da li je to u redu? Vidimo se sutra".

U Tojoti podsećaju da mnogi noviji modeli vozila zahtevaju redovno punjenje, zbog čega je vozačima važno da dobiju informaciju o stanju baterija i benzinskim stanicama na kojima mogu dopuniti svoja vozila u realnom vremenu.

Tojotina mreža će takođe vozače obaveštavati automatskom porukom kada dođe vreme za redovne preglede vozila, zajedno sa internet adresom ovlašćenog servisa kod kojeg će odmah moći da se zakaže servis.

Japanska kompanije uložila je u taj servis 5,5 miliona dolara. Mreža je napravljena u saradnju sa Majkrosoftom koji je uložio 4,1 milion dolara i Sejlsforsom koji je uložio 2,8 miliona dolara.

Servis je napravljen i na otvorenoj platformi i na Vindouzu, a počeće da radi od početka 2012. u Japanu, a kasnije će biti predstavljen u ostatku sveta. 

2024 © - Vesti online