Ponedeljak 23.05.2011.
16:02
Beta

Partizan predstavio maketu nove hale

"Hala će imati jedan centralni i dva pomoćna terena. U njoj će biti smeštena i trenažna sala, male tribine za oko 200 gledalaca, a u njoj će se igrati i utakmice mlađih kategorija kluba", rekao je novinarima u Palati Srbije arhitekta Mihajlo Lujak.

On je dodao da će ukupna površina hale biti 1.750 kvadratnih metara. Izgradnju hale za KK Partizan zajednički će finansirati ministarstvo omladine i sporta i grad Beograd.

"Partizan je naš najtrofejniji košarkaški klub. Država treba da nagradi najbolje, ali ovo nije nagrada već investicija u budućnost. Partizan ima jednu od najboljih škola košarke u Evropi i predstavlja primer koji bi uvek trebalo isticati", rekla je ministarka omladine i sporta.

Ona je dodala da očekuje da uskoro počne izgradnja hale, pošto je novac obezbeđen, a uskoro bi trebalo da bude završena i kompletna administrativna procedura na nivou grada. Ministarka je navela da postoji ideja da se hala da na upravljanje Partizanu na period od 99 godina.

Predsednik Partizana Predrag Danilović zahvalio se svima koji su pomogli crno-belima.

"Ovo je investicija u mlade igrače koji će jednog dana biti nosioci igre i Partizana i reprezentacije. Ovaj projekat će biti osnova za razvoj košarkaša, a mi smo ga zaslužili radom i rezultatima", naveo je Predrag.

"Izgradnjom hale troškovi kluba biće znatno niži. Do sada smo izdvajali ogroman novac za to", dodao je Danilović. 

Ministarka Samardžić-Markovićeva rekla je da u budućnosti i drugi klubovi mogu da računaju na ovakav vid pomoći.

"Planiramo da pomognemo i ostalim klubovima, uključujući i Crvenu zvezdu, kada se steknu uslovi za to. Počeli smo sa Partizanom jer je on najtrofejniji", zaključila je ministarka.

2024 © - Vesti online