Ponedeljak 23.05.2011.
12:43
Beta

Mladići: Policija nezakonito uzela novac

"Policija je nezakonito oduzela novac jer je postupala mimo naredbe istražnog sudije kojom su decidirano navedeni zadaci policije - pronalaženje tragova, lekova i medicinske dokumentacije koji bi mogli da ukažu na boravak i pružanje pomoći Mladiću od strane vlasnika stana ili lica koja u njemu borave", rekao je Šaljić na pripremnom ročištu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Porodica najtraženijeg haškog begunca tvrdi da im je policija nezakonito oduzela novac - Bosiljka Mladić

Supruga Ratka Mladića, Bosiljka Mladić, i njegov sin Darko Mladić podneli su tužbu protiv države Srbije kojom u parničnom postupku traže da im bude vraćeno 14.540 evra.

Oni smatraju da novac nije mogao da bude oduzet, jer protiv njih nije pokrenut nikakav postupak i da je država trebalo da dokaže da su pare namenjene za finansiranje Mladićevog skrivanja.

Država je u odgovoru na tužbu osporila pravo Mladićima da podnesu tužbu jer novac nije njihovo vlasništvo, dok je Šaljić sudu priložio potvrde u kojima se, kako je rekao, navodi da je novac oduzet od Bosiljke Mladić i Darka Mladića, što jasno govori o tome ko je vlasnik novca.

Predstavnik Javnog pravobranilaštva nije došao na današnje pripremno ročište.

Sud je pravobranilaštvu ostavio rok od mesec dana da se izjasni o dokazima koje je Šaljić podneo u ime porodice Mladić, a sledeće ročište zakazano je za 7. septembar, kada bi predstavnik države, odnosno pravobranilaštvo trebalo da iznese stav.

2024 © - Vesti online