Ponedeljak 23.05.2011.
10:31
Večernje novosti

Nemci traže pedofila iz Ćuprije

Pedofili haraju Pomoravljem - slučajevi zlostavljanja dece sve učestaliji

Nezapamćeni napadi pedofila i dalje uznemiravaju Pomoravlje. Posle hapšenja Svetislava Milenkovića (60) iz sela Bresja i Radosava Stojanovića (63) iz Medveđe

Već mu se sudi u Srbiji

 

Petronijeviću se sudi zbog krivičnog dela obljube deteta jer je u više navrata imao seksualne odnose sa 12-godišnjakinjom, koja je sa svojim ocem živela u njegovoj kući u Krušaru. Optuženi već decenijama radi u Nemačkoj, ali je često dolazio u rodni Krušar.


Devojčica je u svedočenju branila Petronijevića i kazala je da su bili u emotivnoj vezi. Otac devojčice nije mogao da prevaziđe nastalu situaciju i preminuo je posle otkrivanja celog slučaja.

kod Despotovca, koji su sarađivali u pronalaženju maloletnih žrtava, na površinu su isplivala još dva slučaja seksualnog zlostavljanja devojčica.

Nemačke vlasti potražuju Petronijevića na osnovu prijave njegove ćerke u toj zemlji. Njemu se inače sudi i u Višem sudu u Jagodini zbog obljube 12-godišnjakinje.


Srpskim pravosudnim organima je iz Nemačke dostavljen izveštaj u kome se navodi da je ovaj pedofil ranije bio pod sumnjom evropskih policija, ali da su zbog saznanja i prijave da je silovao svoju ćerku kad joj je bilo šest godina tek nedavno pokrenuli istragu.


Sve je počelo posle hapšenja Petronijevića u aprilu prošle godine kada je njegova ćerka, sada četrdesetogodišnja žena i majka, poslala pismo nesrećnoj 12-godišnjoj devojčici koja je trenutno pod kontrolom Centra za socijalni rad. Pokušala je da je uteši i ohrabri, saopštavajući joj svoju tužnu životnu priču o tome da je nju otac silovao kada je imala svega šest godina.


Žrtva pedofila ostala u drugom stanju


Još jedna žrtva pedofila, dvanasetogodišnjakinja iz Proštinca kod Svilajnca, koja je u četvrtom mesecu trudnoće, dobila je pozitivno mišljenje konzilijuma lekara da može da izvrši abortus, a branilac uhapšenog Saše B. (33) iz Bobova kod Svilajnca zatražio je psihijatrijsko veštačenje, jer je on iz vojske otpušten kao mentalno zaostao.


Saši B. je krajem aprila određen pritvor do 30 dana zbog seksualnih odnosa sa dvanaestogodišnjakinjom i krivičnog dela obljube nad detetom.


“Devojčica je u četvrtom mesecu trudnoće. Ona i njena porodica doneli su odluku da abortira. Konzilijum lekara je dao pozitivno mišljenje i to će biti obavljeno na klinici u Beogradu. Njen otac je hendikepiran, majka je napustila porodicu, a sa njima je živela tetka. Pedofil iz Bobova joj se približio i naveo je na seksualni čin“, otkriva izvor iz istrage.


Policiju je o svemu obavestila tetka dvanaestogodišnjakinje, koja živi u zajedničkoj kući sa njom i njenim ocem u Proštincu kod Svilajnca. Devojčica joj je priznala šta se dogodilo, posle čega je ustanovljena i trudnoća.

2024 © - Vesti online