Ponedeljak 23.05.2011.
08:51
Z. M. - Vesti

Nepravda prema Srbima na Balkanu

Politička akademija FPO i delegacija ove stranke u Evropskom parlamentu organizovali su konferenciju "Srpsko pitanje - u kojem pravcu će se kretati najveća nacija na Balkanu", na kojoj su, između ostalih, učestvovali potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski, generalni sekretar Srpskog pokreta obnove Nemanja Starović, senator Republike Srpske i lider Demokratske stranke RS Dragan Čavić, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Hajnc-Kristijan Štrahe


 

"Iz mnogo razloga smo organizovali ovu konferenciju o Srbiji. Srbi su najveći narod na Balkanu i i imaju veliki značaj za budući razvoj regiona", ocenio je Štrahe u izjavi za "Vesti".
 

On je podvukao da "nije došlo do pravednog razvoja na Balkanu", kada je reč o Srbima. "Dovoljno je da pogledamo kako se Republici Srpskoj odbija pravo na samoopredeljenje, kao i Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

S druge strane, Kosovu je, suprotno Rezoluciji UN i međunarodnom pravu, dozvoljeno proglašenje nezavisnosti i dopušteno stvaranje veštačke islamske države u srcu Srbije", objasnio je ovaj austrijski političar, koji neprestano ukazuje na nelegalno osamostavljenje Kosova i traži povlačenje priznanja od strane Austrije.

2024 © - Vesti online