Ponedeljak 23.05.2011.
08:14

Dokle da čekamo istragu o organima?

Umorila se od čekanja?: Snežana Malović

"Temeljna istraga mora biti hitno sprovedena. Smatram da treba da je vodi nezavisni tim istražitelja na čijem će čelu biti osoba koja ima lični kredibilitet, koja je nepristrasna i kompetentna. Verujem da će materijali i podaci do kojih su već došli doprineti rasvetljavanju ovog zločina, a imam informacije da su veoma daleko odmakli", kazala je Malovićeva.

Ona je naglasila da "Srbija insistira na nezavisnoj i sveobuhvatnoj istrazi o trgovini organima" i da je "ključna stvar da se obezbedi efikasna zaštita svedoka".

Zločince će stići pravda
 

Ministarka pravde je rekla da Srbija čini sve i nastaviće da čini sve kako bi tema saradnje sa Haškim tribunalom bila skinuta sa dnevnog reda, a da se to neće dogoditi sve dok se preostala dva begunca ne nađu u Hagu.
 

"One koji se skrivaju stići će pravda, jer ratni zločin ne zastareva. To je poruka i haškim beguncima Mladiću i Hadžiću. Oni moraju odgovarati za sve što su eventualno počinili. Obavezu hapšenja haških begunaca ne treba posmatrati samo u svetlu evropskih integracija Srbije, to je prvenstveno naša obaveza prema svim žrtvama", kazala je Malovićeva.

Gubimo milijarde zbog korupcije

 

Ministarka pravde osvrnula se i na problem korupcije ocenjujući da su njoj posebno izloženi postupci javnih nabavki.


Ona podseća da je, prema nekim procenama, zbog različitih nepravilnosti u postupcima javnih nabavki, budžet Srbije oštećen za više milijardi dinara.

2024 © - Vesti online