Ponedeljak 23.05.2011.
02:27
Vestionline

Ukidanje blanko ostavki usporava srpsku politiku

"Tek će ovako biti ukinut politički život u zemlji, jer će isti ti koji su na takav način delili mandate posle izbora, sada deliti startne pozicije pre izbora", rekao je Jovanović u emisiji "Utisak nedelje" na TV B 92.

Kako do Skupštine?: Čedomir Jovanović

On je kazao da je LDP mandate u stranci delila na osnovu rezultata, odnosno po principu da "onaj poslanik koji ima dobar rezultat u svojoj izbornoj jedinici ulazi u parlament".

Govoreći o jučerašnjem izboru za predsednika te stranke, gde je bio jedini kandidat, Jovanović je kazao da dilema oko izbora samo jednog kandidata ne postoji u LDP-u, jer se, kako je kazao, ona zasniva na drugačijem sistemu vrednosti.

"Za mene su jako važna prava i slobode i ono o čemu smo mi razmišljali pre pet godina kada smo osnovali partiju i danas je bilo potpuno drugačije od okruženja u kome stranka deluje", kazao je Jovanović.

On je kazao da je u biračkom spisku bilo 42.000 članova LDP, a da je za njega na jučerašnjim stranačkim izborima glasalo 25.000.

Jovanović smatra da je neophodno menjati politički sistem u zemlji, navodeći da bi u njegovom centru morao da bude parlament.

2024 © - Vesti online