Nedelja 22.05.2011.
17:50
Beta

Bil Klinton počasni doktor univerziteta u Baru

POčasni doktor Univerziteta u Baru: Bil Klinton
 

Bivši američki predsednik je na predavanju na Univerzitetu "Mediteran" izjavio da su ključni izazovi savremenog sveta nejednakost, nestabilnost i klimatske promene. On je istakao da se u rešavanju svetskih izazova "mora uticati na promenu stavova ljudi koji odlučuju o budućnosti".


- Moramo podeliti odgovornost i mogućnosti - poručio je Klinton u Baru.

Klinton je u Crnu Goru doputovao na poziv "Atlas fondacije" crnogorskog biznismena Duška Kneževića. Bivši predsednik SAD u Bečićima kod Budve treba da učestvuje na konferenciji "Balkanska inicijativa za jačanje društava jugoistočne Evrope".

Pre Klintona, na skupu će govoriti premijer Crne Gore Igor Lukšić i predsednik Atlas grupe Duško Knežević, a učestvovaće, između ostalih, i bivši crnogorski premijer Milo Đukanović, kao i bivši predsednici Slovenije i Hrvatske Milan Kučan i Stjepan Mesić.

Konferencija je, kako kažu organizatori, "inspirisana Klinton global inicijativom", čiji je osnivač bivši američki predsednik.

Glavni cilj skupa, kako prenose podgorički mediji, jeste razmatranje “gorućih izazova sa kojima se jugoistočna Evropa sreće, kroz razvoj prekogranične i novih modela međusektorske saradnje”.

2024 © - Vesti online