Nedelja 22.05.2011.
14:33
Vestionline

Serija bombaških napada potresa Bagdad

Bagdad potresaju bombaški napadi
 

Samoubilački napad dogodio se u gradu Tadži, oko 20 kilometara severno od Bagdada, kada se bombaš samoubica razneo među policajcima koji su se okupili na mestu gde je prethodno eksplodirala bomba, naveli su izvori u bolnici i policiji.

U tom napadu poginulo je pet policajaca i dvoje civila, a ranjeno je 19 ljudi, od kojih je 15 policajaca, dodali su isti izvori.

Niz eksplozija dogodio se jutros u četvrtima pretežno nastanjenim šiitima.

Oko 7.00 ujutru po lokalnom vremenu eksplodirao je automobil bomba na jednom parkingu u istočnom Bagdadu i ranjeno je pet ljudi. Nekoliko minuta kasnije u istoj četvrti je eksplodirala bomba skrivena u gomili đubreta, usmrtivši jednu osobu i ranivši pet.

Pet minuta kasnije policijska patrola naletela je na improvizovanu eksplozivnu napravu - ranjena su tri policajca i četiri prolaznika.

U jugozapadno delu Bagdada u razmaku od nekoliko minuta dogodilo se pet eksplozija u kojima je poginulo pet, a ranjeno 15 ljudi, naveli su policijski i bolnički izvori.

Poginula su dva policajca, a ranjeno je njih šest. Prvo se na meti bombe našla policijska patrola, minut kasnije je u jednoj trgovačkoj ulici eksplodirala još jedna improvizovana eksplozivna naprava, a zatim još dve, skrivene u hrpi đubreta na autoputu, da bi na kraju na jednom parkingu eksplodirao automobil bomba.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napade.

2024 © - Vesti online