Nedelja 22.05.2011.
07:11
Beta

Nikog ne osuđivati zbog stava o Kosmetu

Ministar je dodao da je priča o statusu potreba i zato što su svi problemi (struja, telekomunikacije, sloboda  kretanja ...) sa kojima se suočavaju i Srbi i Albanci opterećeni statusom.

Goran Bogdanović

"Priština stalno nameće tu temu i stalno ističe da je Kosovo nezavisno, da sa te pozicije polaze, iako ih niko o tome ne pita", rekao je ministar i dodao da je želja Beograda da o svim pitanjima razgovara i na pragmatičan način reši sve probleme, pa i status.

Bogdanović je naglasio i da razgovori nisu izdaja niti priznanje nezavisnog Kosova. "Mi imamo strategiju i platformu, držimo se Ustava i skupštinskih rezolucija o Kosovu, za nas je to obavezujuće", rekao je Bogdanović i dodao da je srpska strana spremna da o svemu razgovara.

Bogdanović je rekao da je pitanje saobraćajnih tablica takođe tema dijaloga i da je stav Srbije jasan da dok traje dijalog ne treba donositi jednostrane odluke. "Niko nam ne može zabraniti da na svojim automobilima imamo nove registarske tablice i ako neko iz Prištine želi da oduzimanjem tablica i ličnih dokumenata diže tenziju sa namerom da nas obeshrabri da se borimo za očuvanje Kosova u sastavu Srbije u tome neće uspeti", kazao je ministar.

2024 © - Vesti online