Ponedeljak 23.05.2011.
08:00
Vestionline

"Lenovo" napravio najtanji laptop na svetu

Debljine samo 17 milimetara

Laptop je jednostavanog i modernog stila sa tastaturom koja poseduje pozadinsko osvetljenje, baterijom koja se brzo puni i nizom performansi i multimedijalnih karakteristika.

Model odlikuje ultra-tanki dizajn, tanji je od 17 milimetara, a poseduje drugu generaciju "Intel Core i3", "i5" i "i7" procesora, koji su uobičajeni za veće modele, sa dijagonalom ekrana od 14 i 15 inča. Na taj način su udvostručene performanse procesora i učetvorostručene grafičke, u odnosu na, prethodni 13-inčnog model. Laptop je izuzetno lagan, težak je samo 1,72 kilograma.

Ima magnezijumsko kućište i sjajni ekran dimenzija 13,3 inča od stakla izvanredne izdržljivosti i otpornosti. Sistem za brzo punjenje baterija za pola sata napuni 80 odsto njenih kapaciteta. Ta tehnologija je 2,5 puta brža u odnosu na klasičnu "ThinkPad" bateriju, što korisnicima daje više slobode da rade u pokretu.

Tehnologija kombinuje ćelije za brzo punjenje sa baterijom od 1.000 obrtaja, dizajniranom da traje tri godine. Korisnici takođe mogu dokupiti eksternu bateriju sa brzim punjnem, kako bi udvostručili trajanje baterije na 10 sati.

Uz pomoć svog opcionalnog mobilnog interneta široikog opsega, kamere od 720 piksela, mikrofona visoke rezolucije i naprednoh modova, laptop pruža jasne video pozive i nudi nekoliko sigurnosnih nivoa, pomoću šifrom zaštićenog hard diska, sa podrškom za daljinsko upravljanje i čitača otiska prsta koji je dovoljno samo dotaći za pokretanje računara i proveru identiteta korisnika.

Taj kompjuter moguće je pokrenuti 20 sekundi brže, u odnosu na klasični.

"ThinkPad X1" biće u prodaji preko distributera i onlajn stranice www.lenovo.com , a početna cena modela iznosi oko 1.700 evra.

2024 © - Vesti online