Četvrtak 10.12.2009.
17:13
Vestionline

Navijaču ''Rada'' 30 godina zatvora

 

Sudija Branislav Blažić osudio je za krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši nasilje navijače "Rada" Aleksandra Kovačevića na tri godine, Gorana Pantelića na dve i po godine a Aleksandra Pavlovića na godinu dana zatvora. Hrvatin je osuđen za teško ubistvo, a sudija Blažić je rekao da je kazna od 30 godina zatvora primerena "težini krivičnog dela i ličnosti optuženog".

Kovačević je zaslužio veću kaznu

 

“Za Kovačevića šta da kažem. On već izdržava kaznu, šest i po godina koliko je dobio, ne znam ni ja. Izdržava kaznu u Sremskoj Mitrovici za prethodna krivična dela, još ima jedno-dva, pa onda i ovo učešće u ubistvu. Tu je možda mogla i da bude veća kazna, ali ja tu ne mogu ništa da odlučujem”, rekao je otac ubijenog Bojana, Dragomir Majić.

Četvorica navijača "Rada" su proglašeni krivim jer su 4. avgusta 2005. godine na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenicama ušli u voz, znajući da su u vozu navijači "Voždovca".

Sud je utvrdio da je Hrvatin usmrtio Majića sa tri uboda nožem, a sudija je u obraloženju presude naveo da je napad na navijače "Voždovca" bio pripremljen.

Presuda je izrečena u prisustvu velikog broja pripadnika sudske straže, a nakon izricanja presude prijatelji pokojnog Majića dobacivali su optuženima i zamerili sudiji zbog, prema njihovom mišljenju, blagih kazni na koje su osuđeni Kovačević, Pantelić i Pavlović.

Otac ubijenog Bojana Majića, Dragomir, zadovoljan je kaznom koju je sud odredio ubici njegovog sina.

“Što je zaslužio - to je i dobio. Meni teško pada što sam izgubio dete ni krivo ni dužno. A ovaj koji je dobio 30 godina robije i treba da dobije. Tog ne treba ni puštati iz zatvora pošto ima dosta tih krivičnih dela, pa se nije opametio ne treba ga pustiti da sad ponovo ubija. Treba ga gurnuti u zatvor”, naveo je Dragomir Majić.

2024 © - Vesti online