Subota 21.05.2011.
15:08
Vestionline, sportal.rs

Stevanović odbranio titulu

Srpski udarač melje sve pred sobom

U prepunoj dvorani "Šumice" nokautom u pretposlednjoj, 11. rundi savladao je izazivača Stefana Kastelučija. Srbin je na taj način prekinuo savršeni niz Italijana koji je do petka veče u 18 borbi pobedio isto toliko puta. Stevanović je bio dominantniji tokom celog meča i nokaut, tačnije kroše u rebra, bio je samo logičan ishod dešavanja u ringu. 

Posle ovog uspeha Nikola Džoni Stevanović stekao je pravo da se bori za titulu svetskog šampiona takođe u IBF verziji. Novi skor Stevanovića je 22 pobede (8 nokauta) uz jedan poraz i jedan nerešen meč. Takođe je izborio deveto mesto na Svetskoj bokserskoj rang listi u svojoj kategoriji.

U uvodnim borbama Milan Kostić je pobedio Hrvata Josipa Jalušića, a Milorad Žižić nokautirao Renata Gogoševića u prvoj rundi. Meč Nikolinog brata Stefana i Marijana Markovića prekinut je zbog povrede ramena srpskog borca.

"Šampion ostaje šampion"

Da podsetimo, Stevanović se okitio pojasom IBF šampiona sveta u polusrednjoj kategoriji 2007. godine nakon što je ubedljivo i jednoglasnom odlukom sudija, savladao sa 3:0 Sedrika Šarlijea iz Belgije . Izazivač Italijan Stefano Castelluci večeras nije imao šta da traži u meču protiv Nikole.

2024 © - Vesti online