Subota 21.05.2011.
11:39
Beta

Smak sveta zaobišao Srbiju

Harold Kamping poručuje "Gotovo je..."
 
Sledbenici kalifornijskog propovednika, slobodnjaka Harolda Kampinga pripremali su se dugo za smak sveta koji je on predvideo. Prema njegovom proročanstvu to je trebalo da se dogodi na današnji dan, 21. maja, u 18 sati, hronološki u svim vremenskim zonama, to jest svim krajevima sveta.

Iako je u pojedinim delovima Srbije u to vreme mogla da se čuje grmljavina i sevnula je

pokoja munja, mi još postojimo!
 

Kamping je stekao veliki broj pristalica širom sveta koji se mole u iščekivanju kraju sveta, sa suzama u očima dele poslednji obrok sa najmilijima i pripremaju se za odlazak u raj. Neki su napustili posao i otišli da se ispovede i pokaju, javile su agencije.

Propovednik Harold Kemping (89), inženjer u penziji koji je izgradio multimilionsku neprofitnu organizaciju, slao je proteklih meseci svoje sledbenike da obilaze zemlju, dele Bibliju i kače bilborde s upozorenjem o "sudnjem danu", emitujući svoju poruku na 71 jeziku.

On i njegove pristalice veruju da će početak kraja sveta biti danas - 21. maja, 7000. godine od biblijskog potopa u kome se spasila jedino Nojeva barka, i da će početi tačno u 18 sati u raznim vremenskim zonama. Po Kempingu, spasiće se samo 200 miliona ljudi, koji će biti uzneseni na nebo, a svi oni koji ostanu umreće u zemljotresima, epidemijama i drugim nedaćama, dok zemlja ne bude definitivno sagorela 21. oktobra.

Hrišćanski lideri širom sveta odbacili su ovo proročanstvo, ali oni koji veruju u poruku propovednika iz Kalifornije okrenuli su se čitanju Biblije i rešili da "poslednje trenutke" provedu sa najbližima.

"Znamo da će kraj početi na Novom Zelandu", rekao je Majkl Garsija, jedan od Kempingovih sledbenika koji su proteklih meseci obilazili zemlju.

"Bog je razvio tehnologiju i satelite, kako bi svi mogli da vide kako se to događa", dodao je on, prenosi AP.

Oni koji ne veruju u njegovo proročanstvo planiraju zabave kojima će proslaviti što nije došao "smak sveta", a reklame za zabave mogu se videti na barovima i restoranima od Melburna u Australiji do Floride.

Ovo je, međutim, drugi put da Kemping predviđa kraj sveta. Kada se prvo proročanstvo iz 1994. godine nije ostvarilo, on je to mirno pripisao "matematičkoj grešci".

2024 © - Vesti online