Petak 20.05.2011.
16:49
Vestionline

Apelacioni sud ukinuo presudu Goranu Kljajeviću

Osim ukidanja prvostepene presude Kraljeviću, Apelacioni sud je na sednici održanoj 15. aprila ukinuo i oslobađajuću presudu nekadašnjem sudiji Trgovinskog suda Delinki Đurđević koja se tereti za kršenje zakona od strane sudije.

Goran Kljajević
 

U obrazloženju odluke, Apelacioni sud je naveo da prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka jer postoji znatna protivrečnost između onoga što se navodi u razlozima presude o sadržini isprava i zapisnika o iskazima datih u postupku i samih isprava i zapisnika, što presudu čini nerazumljivom.

Kljajeviću i Đurđevićevoj je u decembru izrečena presuda u Specijalnom sudu u postupku koji je razdvojen od predmeta poznatom kao "stečajna mafija".

Presuda se odnosi na zloupoterbe u vreme privremenih mera u Poštanskoj štedionici 2001. godine. Kljajević je obuhvaćen jedinstvenom optužnicom Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal u postupku protiv stečajne
mafije sa još 34 osobe.

Na teret im se stavlja da su kao članovi organizovane kriminalne grupe zloupotrebili službeni položaj, primali i davali mito, podstrekavali i pomagali u zloupotrebi položaja. Među optuženima za organizovani kriminal u privredi su biznismeni,
sudije, advokati, direktori preduzeća.

Kao organizatori stečajne mafije, osim Kljajevića, okrivljeni su i advokat Nemanja Jolović, direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pjevčević i bivši direktor C marketa Slobodan Radulović koji je u bekstvu.

2024 © - Vesti online