Petak 20.05.2011.
15:51
Vestionline

Gadafijev ministar nestao u Beču?

Šukri Ganem

Ganem je bio i direktor nacionalne naftne korporacije, i on je navodno svojim automobilom prešao granični prelaz Ras El Džedir, a prema informacijama tuniške vlade, na koje se poziva arapska televizija, on je otišao do mesta Đerba.

Libijski ministar se, međutim, više ne nalazi na ovom ostrvu, i iz hotela je javljeno da je otputovao u utorak ujutro sa porodicom u nepoznatom pravcu.

Pošto u Beču poseduje nekretnine, i ujedno mu ćerke žive u ovom gradu i imaju austrijsko državljanstvo, pretpostavljalo se da je pošao ka Austriji.

U utorka posle podne njegovo ime se pojavilo na listi putnika jednog leta za Beč. Međutim potvrda o njegovom sletanju na bečki aerodrom ne postoji, jer vlasti vlasti nisu bile dužne da ga prate, jer za njim nije raspisana poternica, niti se nalazi na listi osoba kojima je EU zabranila ulazak.

Aktuelno mesto boravka libijskog ministra za sada je nepoznato. U njegovom stanu u Beču nije viđen, kako tvrde susedi.

Šukri Ganem nije prvi visoki funkcioner Gadafijevog režima koji je pobegao, i koji je u Beču pobudio pažnju vlasti.

Početkom marta je Mustafa Zarti, potpredsednik Libijskog državnog fonda, doputovao u Beč. Zarti, koji poseduje austrijsko državljanstvo, prema medijima važi za čoveka bliskom Gadafiju, pa su mu vlasti zamrzle imovinu, protiv čega je uložio žalbu.

2024 © - Vesti online