Petak 20.05.2011.
11:09
Beta

Mladići tužili državu zbog 14.540 evra

Advokat Miloš Šaljić, koji je podneo tužbu, rekao je za list da su Tužilaštvo za ratne zločine i policija bespravno oduzeli novac iz kuće Mladićevih i da za to nije bilo nikakvog osnova.

Bosijka i Darko Mladić

"Od Bose je oduzeto 1.940 evra, a od Darka 12.600. Zato tužimo državu za povraćaj bespravno oduzetih stvari. Policija i tužilaštvo nisu imali nikakvog osnova da to urade", rekao je Šaljić.

On je rekao da sinu i supruzi Ratka Mladića novac nije mogao biti oduzet, jer protiv njih nije pokrenut nikakav postupak i da je država trebalo da dokaže da su pare namenjene za finanisranje Mladićevog skrivanja.

Dodao je da ne postoji nijedan dokaz da su Bosiljka i Darko Mladić hteli da upotrebe novac u bilo kakve protivzakonite svrhe, kao i da je ta svota i ranije bila u kući, ali da je u prethodna tri pretresa niko nije uzeo.

Početak suđenja po tužbi Bosiljke i Darka Mladića protiv države zakazan je za 23. maj u Prvom osnovnom sudu, a istog dana biće održan i pretres po tužbi snahe Ratka Mladića Biljane koja je tužila preduzeće Telekom Srbija zbog otkaza.

2024 © - Vesti online