Četvrtak 10.12.2009.
16:03
Tanjug

Ombudsman: Ugrožena prava radnika!

Borac za radnička prava: Saša Janković
"Suštinski, radnici se ostavljaju bez načina da efikasno zaštite svoja prava" i zbog toga se i najveći broj pritužbi instituciji zaštitnika građana odnosi upravo na ostvarivanje prava na rad i drugih prava iz radnog odnosa, izjavio je Janković novinarima u Novom Sadu.


Prilikom otvaranja izložbe u prostorijama Pokrajinskog ombudsmana, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, on je istakao da se ovog dana treba setiti "svih onih koji su među nama najugroženiji" i učiniti sve kako bi njihov položaj što pre bio poboljšan.


Otvarajući stalnu postavku izložbe fotografija "Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima", pokrajinski ombudsman Dejan Janča je govorio o nastanku i značaju Opšte deklaracije o pravima čoveka, koju je pre 61 godinu usvolila Generalna skupština UN.


Taj izuzetan međunarodni dokument, uz kasnije donete paktove o građanskim, političkim, ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima prerastao je u svojevrsan 'međunarodni zakonik o ljudskim pravima", istakao je Janča.


Izložba, nastala u saradnji sa nevladinom organizacijom "Vojvođanka-regionalna ženska inicijativa" predstavlja ilustraciju 30 članova Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, nudeći različite poglede na svet oko nas, kroz objektive 11 novosadskih fotoreportera i fotografa.

2024 © - Vesti online