Sreda 18.05.2011.
10:27
Vestionline

Džo navija da Novak obori njegov rekord

Mekinro čak tvrdi da je Novakovih 37 pobeda mnogo veće dostignuće od onog koje je on postigao 1984. godine.

Džo i Novak

"Meni to sve lično vraća uspomene na '84. Uzbuđen sam zbog toga što bi mogao da obori moj rekord baš na Rolan Garosu. Pratim njegov napredak i prilično je neverovatno gledati ga sa koliko samopouzdanja igra", rekao je Mekinro, koji je prvi poraz nakon 42 pobede doživeo u finalu Frenč opena, od Ivana Lendla.

"Rekordi su zato da bi se obarali, ali u isto vreme sada je to mnogo teže jer je tenis mnogo napredovao, pa je zato i Novakov rekord mnogo impresivniji. Australijan open je '84. igran na kraju godine, tako da i nisam igrao veliki turnir pre Frenč opena, kada sam i završio niz".

Mekinro nije mogao da se zaustavi u hvalospevima na račun Novaka Đokovića.

"Impresivno je i to što je došao kao broj tri i apsolutno dominirao protiv Federera i Nadala. Kad pogledate šta je uradio, sve je to pomalo iznenađujuće".

On je ipak upozorio Novaka da ne potcenjuje Nadala, za koga je izjavio da "ne zna da igra protiv" Srbina.

"Rafu je mnogo teže pobediti na tri seta. Kada se osvrnem na '84, pobedio sam Lendla dva puta na šljaci, a onda sam u Francuskoj dobio dva seta protiv njega i na kraju bio poražen u pet. Novak zato mora da bude oprezan jer će se Nadal sigurno boriti do kraja". 

2024 © - Vesti online