Sreda 18.05.2011.
06:12
Vestionline

Stros-Kana kontrolišu da se ne ubije

Dominik Stros-Kan pod nadzorom
 

Zatvorske vlasti kažu da on nije pokušao sebi da naškodi, ali da na njega pažljivo motre za svaki slučaj. Stros-Kan je smešten u krilo zatvora na Rajkers Ajlendu sa 14 ćelija, namenjeno zatvorenicima obolelim od zaraznih bolesti, a koje je sada prazno.


Portparol zatvorske jedinice Stiven Morelo izjavio je da se to čini sa ljudima višeg ranga kako ne bi došli u konakt sa drugim zatočenicima. Ćelija ima toalet i lavabo, a Stros-Kan tamo dobija tri redovna obroka. Morelo kaže da on može da s vremena na vreme napusti ćeliju i prošeta zatvorskim krilom, kao i da jedan sat dnevno da provede na vazduhu.


Pošto još čeka suđenje, Stros-Kan nije u obavezi da nosi zatvorsku uniformu, već svoju odeću. Jedino ne sme da nosi cipele.


Zatvor Rajkers Ajlend nalazi se na istoimenom ostrvcetu između njujorških predgrađa Kvins i Bronks. Na pitanje novinara kako da se dođe do Rajkers Ajlenda, Morelo je rekao da je najbrži način ako udarite policajca.

Advokat: Sobarica u traumi

Sobarica hotela Sofitel koja se našla u centru skandala sa šefom Međunarodnog monetarnog fonda Dominikom Stros-Kanom, u stanju je potpune traume, izjavio je danas njen advokat Džef Šapiro. Njen svet se okrenuo naglavačke, rekao je Šapiro i dodao da se radi o 32-godišnjoj majci, poreklom iz Gvineje, koja živi sa 15-godišnjom kćerkom, koju izdržava. Od kada se to dogodilo, nije bila u stanju da ode kući. Ne može nazad na posao i ne zna kakva će biti njena budućnost, kaže advokat.

2024 © - Vesti online