Utorak 17.05.2011.
22:27
Vestionline

Udovičić: Cilj su OI u Londonu

Selektor srpskih vaterpolista - Dejan Udovičić

Ove godine naše vaterpoliste očekuje završni turnir Svetske lige u Firenci i Svetsko prvenstvu u Šangaju, a glavni zadatak stručnog štaba Srbije prema rečima Udovičića biće da što je moguće više rasterete igrače.

"Ova godina je izuzetno bitna za nas. Imaćemo dve šanse da se domognemo olimpijske vize za Igre u Londonu 2012. godine", precizirao je Udovičić, pošto je našoj selekciji za plasman za najprestižnije takmičenje sezone potrebna titula u Svetskoj ligi ili neka od medalja u Šangaju.

"Želimo da tokom priprema, kada budemo u mogućnosti, u rad sa reprezentativcima uključimo što više igrača sa ciljem da se stvori kontinuitet između ove i generacije koja bi trebalo da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de žaneiru 2016. godine", dodao je selektor.

Udovičić je objavio spisak igrača na koje računa u narednom periodu, a na njemu se nalaze.

golmani: Slobodan Soro (Partizan), Gojko Pijetlović (Crvena zvezda) i Branislav Mitrović (Ferencvaroš).
centri: Duško Pijetlović (Partizan), Slobodan Nikić (Pro Reko), Nemanja Ubović (Vojvodina) i Petar Filipović (Budva).
bekovi: Nikola Rađen (Partizan), Vanja Udovičić (Mladost) i Milan Aleksić (Partizan).
desna strana: Živko Gocić (Latina, Italija), Marko Avramović (bez kluba), Filip Filipović (Pro Reko), Luka Šaponjić (Univerzitet Kalifornija) i Boris Vapenski (Vojvodina).
leva strana: Andrija Prlainović (Partizan), Stefan Mitrović (Partizan), Marko Petković (Budva), Miloš Ćuk (Partizan) i Strahinja Rašović (Crvena zvezda).

2024 © - Vesti online