Utorak 17.05.2011.
17:00
Vestionline

Tevez propušta Kopa Amerika?

Karlos Tevez

Batista je rekao medijima da misli da je Tevez "veliki igrač", ali da Leonel Mesi i Gonzalo Iguain daju napadu "gaučosa" dovoljnu oštrinu.

"Broj devet će nositi Mesi. Nikog nisam otpisao sa spiska, ali ako me pitate za Teveza, na njegovoj poziciji igra Mesi. Nemam ništa lično protiv Teveza, jednostavno želim da napravim reprezentaciju oko Mesija na najbolji mogući način. Trudićemo se da dugo držimo loptu u posedu i sa puno strpljenja", rekao je Batista.

Argentina će 20. juna, na stadionu River Plate odigrati prijateljsku utakmicu sa Albanijom i to će biti poslednja provera pred početak takmičenja u Kupu Amerike, koje će se od 1. do 24. jula održati u Argentini.
 

Japan opet odustao od Kopa Amerika

 

Fudbalski savez Japana ponovo je odustao od učešća na ovogodišnjem prvenstvu Južne Amerike, Kopa Amerika, zbog nemogućnosti da najbolji fudbaleri "zemlje izlazećeg sunca" budu deo reprezentacije u željeno vreme. Japan je prethodno odustao od takmičenja zbog razornog zemljotresa koji je pogodio ostrvo u martu, ali je posle odlučio da ipak prihvati poziv organizatora. Međutim, iz razloga što je tokom zemljotresa prvenstvo bilo odloženo, ono će se igrati tokom leta.

 

"Veoma nam je žao što ipak moramo da se zahvalimo na pozivu ljudima iz Južne Amerike. Izvinjavamo se pre svega Fudbalskom savezu Argentine, a potom i svim ljubiteljima fudbala u Južnoj Americi", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Japana.

 

Prema navodima argentinskih medija, selekcija Kostarike će najverovatnije biti zamena za Japance.

2024 © - Vesti online