Utorak 17.05.2011.
12:01
S. S. - Vesti - Foto: M. Karović

Poslato za Vaskrs, stiglo za rođendan

Imam 21 godinu: Gordana Nedeljković

Prvi poklon od bake i tete, kako ih zove, Gordana je dobila pre osam godina. Bila je tada štićenica Doma za decu oštećenog sluha i uspostavljala prve kontakte sa majkom koja ju je, u nemogućnosti da je odgaja, ostavila odmah nakon rođenja.


Gužve u poštama i bankama u vreme praznika "krivac" su što je uskršnji dar iz Njujorka stigao Gordani kao rođendanski poklon.


- Napunila sam 21 godinu! Više nisam mala devojčica iz doma nego devojka koja ima svoju porodicu. Tu ubrajam i baku i tetu iz Njujorka - rekla je Gordana Nedeljković u beogradskom Dopisništvu "Vesti", a onda se zadubila u čitanje pisma svojih dobročiniteljki.


Osmeh sa lica izgubio se, a glas postao nerazgovetan dok je izražavala žal što proteklog leta baka i teta nisu mogle da je nađu u Beogradu. Uz pomoć majke Vanje, koja je savladala komunikaciju pokretima, uspevamo da vratimo radost ovoj lepoj devojci, ali samo po godinama i uzrastu, jer ona će uvek biti devojčica po mentalnom sklopu.


Dobivši obećanje da će novinari Humanitarnog mosta zamoliti njene dobrotvorke da se jave u Redakciju "Vesti" kad sledeći put dođu da bi je zajedno posetili, Gordana je oduševljeno pričala:


- Mama je pravila veliku tortu za moj rođendan. Ja sam gledala i istu takvu ću ispeći za baku i tetu. Naučila sam skoro sve da kuvam, znam i na pijaci da izaberem voće i povrće, čak i baka u Sremčici, koja stalo nešto kritikuje, bude zadovoljna. Nije ona zla, samo je bolesna i zato nervozna. Ali, i ona će se radovati mojoj drugoj baki i teti iz Amerike - uverena je Gordana Nedeljković u čijem srcu nikada niko neće zauzeti mesta naših čitatelji koje su joj pomogle da prebrodi najteže godine.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online