Ponedeljak 16.05.2011.
23:16
Vestionline

Za nepostojeći portal 29.000 evra iz budžeta

Slobodan Milosavljević

Prema navodima te koalicije, ugovorom broj 404-02-24/2010-07 od 21. aprila 2010. godine, koji je ministarstvo, na čijem je čelu tada bio Slobodan Milosavljević, zaključilo sa preduzećem "Soko grup" iz Beograda, predviđeno je pružanje usluga izrade i administriranja tog portala.


Tvrdi se da je portal "Nacionalni brend Srbije" finansiran novcem poreskih obveznika i plaćen firmi Soko grup u dve rate - 7. maja i 17. septembra prošle godine, a do danas ga nije moguće pronaći na internetu.


Koalicija je postavila pitanje nadležnim pravosudnim institucijama nameravaju li da počnu da rade svoj posao "ili će i dalje nečinjenjem nastaviti da se svrstavaju na stranu nosilaca korupcije i organizovanog kriminala nastanjenim u vrhu države".

"Nakon niza situacija u kojima su javno izneti podaci o očiglednim zloupotrebama i kriminalnim radnjama najviših državnih funkcionera, posle čega nije usledila reakcija nadležnih, pitamo se ima li kraja posrtanju pravosuđa", navodi se u saopštenju.

Koalicija za nadzor javnih finansija postavlja pitanje da li u Srbiji jedino reformisani tužioci ne čitaju novine, ne gledaju televiziju i ne razgovaraju sa ljudima, pa samo do njih ne dopiru informacije o teškim krivičnim delima.

"Ili se upadljivim ćutanjem na bezočnu korupciju i kriminal najviših državnih funkcionera izmiruju preuzete obaveze čiji sadržaj nije poznat građanima Srbije", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online