Ponedeljak 16.05.2011.
00:41
Vestionline

Čeda: Srbija na repu događaja

Čedomir Jovanović smatra da LDP više ne može da čeka druge stranke

Srbija bi mogla da napreduje i da se izvuče iz hronične krize, kada bi se ponašala kao druge zemlje koje su krenule putem modernizacije i tako napreduju, uprkos problemima, navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.


Kada bismo krenuli prema članstvu u NATO, kao što su to učinili svi susedi, ocenio je Jovanović, investitori ne bi strepeli od nesigurnosti, nekog novog sukoba, niti bi na Srbiju gledali kao na zemlju u kojoj ne može da se planira na rok duži od nekoliko meseci.

Umesto pokušaja da igramo na klackalici između Brisela i Moskve, moramo da budemo deo evropskog ekonomskog i političkog prostora, poručio je Jovanović.


Jovanović je naveo da Srbija treba da gradi efikasnije odnose za Hrvatskom, pomaže stabilnost u Bosni, traži tačke povezivanja, a ne nesporazuma sa Crnom Gorom, a umesto mitova i oklevanja u kosovskoj politici, da razvija ekonomsku saradnju.

Drugi oko nas su doneli neophodne političke odluke i zato napreduju, a mi smo sve više na repu događaja, zadovoljni povremenim konstatacijama da je agrar naša šansa, iako smo u međuvremenu 20 godina uništavali poljoprivredu, ocenio je Jovanović.


Jovanović je poručio da LDP ne može da čeka druge stranke, njihovo preganjanje oko izbora, da bi se krenulo u preokret i dogovor oko politike saradnje sa susedima i svetom.

2024 © - Vesti online