Nedelja 15.05.2011.
17:52
Vestionline

Više od 200 parova zajedno izgovorilo "sudbonosno da"

"Svadba za maštanje" na kojoj parovi zajednički izgovoraju "sudbonosno da" na platou ispred zgrade gradskog parlamenta ustanovljena je 1999. godine, za vreme NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Posle ceremonije, mladence je pozdravio zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić, koji im je poželelo sreću u zajedničkom životu i čestitao na "hrabroj odluci".

Parovi su se nakon venčanja prošetali od Trga Nikole Pašića ka restoranu u Skadarliji, gde je organizovano jednočasovno druženje sa svatovima. Najmlađi mladoženja rođen je 1987. godine, najmlađa mlada ima 20 godina, a kako su saopštili organizatori, među parovima koji su se kolektivno venčali više od 80 odsto je mladih.

Ranijih godina na kolektivnom venčanju osim parova iz Srbije, učestvovali su i budući supružnici iz Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske, Kanade, SAD, Austrije, Nemačke, Švedske, Danske i Venecuele. Kolektivno venčanje organizuju Turistička organizacija Beograda (TOB), Radio-televizija Srbije, opština Savski venac i Udruženje "Kolektivno venčanje", pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

2024 © - Vesti online