Nedelja 15.05.2011.
10:02
Vestionline

Platini ponosan na srpsku Kuću fudbala

Platini je podsetio da je projekat izgradnje ovog velelepnog zdanja, koje se nalazi nadomak Stare Pazove, počeo pre dve godine i dodao da je "edukacija dece suština naše fudbalske misije".

"Dečaci i devojčice u Srbiji bi sada trebalo da iskoriste priliku da treniraju u ovom vrhunskom sportskom centru", poručio je Platini, koji smatra da fudbal i sport uopšte "imaju veliku društvenu i obrazovnu misiju u kriznom vremenu".

Prvi čovek evropskog fudbala i nekadašnji reprezentativac Francuske osvrnuo se na probleme koji najviše pogađaju najpopularniji sport u našoj zemlji.

"Znam da su državni organi i Fudbalski savez Srbije svesni da mogu pronaći rešenja za ogromne probleme u koje spada nasilje na terenima", poručio je Platini.

On je ocenio da je "Srbija pogođena gangrenom nasilja u sportu", ali je napomenuo da su ljudi u UEFA "svesni napora koje ulažu država i fudbalski radnici".

"Pomno pratimo razvoj situacije", rekao je Platini domaćinima svečanosti u Staroj Pazovi dodavši da iz vojvođanske ravnice odlazi "sa osećanjem uspešno obavljenog posla".

Iskusni fudbalski radnik je iskoristio priliku da domaćinima Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje se sutra završava u Novom Sadu, čestita na odličnoj organizaciji.

"Poželeo bih puno sreće finalistima tog turnira, reprezentacijama Holandije i Nemačke", zaključio je Platini.

2024 © - Vesti online