Subota 14.05.2011.
05:11
Vestionline

NATO: Bravo za Crnu Goru

Premijer Crne Gore Igor Lukšić
 

Crnogorski premijer Igor Lukšić razgovarao je sa ambasadorima Italije, Španije, Bugarske, Holandije, Poljske i Slovenije. Oni su čestitali Lukšiću na napretku ostvarenom u procesu evropskih i atlantskih integracija i pohvalili učešće Crne Gore u mirovnim misijama, saopšteno je iz kabineta crnogorskog premijera.
 

Lukšić je upoznao sagovornike sa aktivnostima na planu realizacije Akcionog plana za ispunjavanje preporuka Evropske komisije.
 

On je istakao da je s ciljem ispunjavanja svakog od kriterijuma ostvaren napredak, pre svega, u oblastima zakonodavne i nadzorne funkcije parlamenta, reforme državne uprave, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, vladavine prava, medija.

Lukšić je sagovornike upoznao i sa aktivnostima na planu realizacije atlantskih programa u okviru kojih Crna Gora provodi neophodne reforme.

On je rekao i da Crna Gora želi da participira u globalnim aktivnistima na planu očuvanja mira i stabilnosti u svetu, u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i terorizma.

2024 © - Vesti online