Subota 14.05.2011.
00:09
Vestionline

Mubarakova žena doživela srčani udar

Hosni Mubarak
 

Na kairskom trgu Tahrir, okupljeni građani su oduševljeno reagovali na vest o njenom hapšenju, prenela je agencija Frans pres. Vlasti su, takođe, posle tročasovnog ispitivanja bivšeg predsedničkog para, naredile da pritvor Mubaraku bude produžen za još 15 dana.


Mubarak i njegova supruga su prvi put ispitivani u vezi s navodima o nezakonitom sticanju bogatstva, uključujući vilu vrednu šest miliona dolara u Šarm el-Šeiku, luksuznu vilu u Kairu i 3,3 miliona dolara na bankovnom računu. Sumnja se, takođe, da je Mubarak lično kontrolisao bankovni račun Aleksandrijske biblioteke, na kojem je bilo 145 miliona dolara.


Švajcarska je početkom maja saopštila da je zamrznula 463 miliona dolara za koje se veruje da pripadaju Mubaraku i njegovim saradnicima. Mubarak je, posle tri decenije, 11. februara svrgnut s vlasti posle 18-dnevnih masovnih demonstracija, u kojima je ubijeno najmanje 846, a povređeno više od 6.000 ljudi.


On je uhapšen 13. aprila i od tada je u pritvoru u bolnici u egipatskom odmaralištu, pošto mu je pozlilo tokom prvog ispitivanja. Kasnije je ispitivan više puta po navodima za razne optužbe, među kojima izdavanje naređenja da se puca u demonstrante.

2024 © - Vesti online