Subota 14.05.2011.
08:00
Sarajevo-x

Volvo limuzina - najnovija mašina

"Oba automobila stvorena su za sve veći broj kupaca koji žele da skroje automobil po svojim individualnim ukusima. 'Egzekjutiv' verzija 'S80' modela zrači luksuzom, dok naši 'R-Design' modeli donose dodatni sportski gard", napominje Leks Kersemakers, stariji dopredsjednik odjela za strategijski razvoj proizvoda i serijsku proizvodnju modela pri Volvo Car korporaciji.

"Volvo S80" najekskluzivnija je Volvo limuzina, a njena "Egzekjutiv" verzija donosi dodatne detalje koji naglašavaju lepotu skandinavskog dizajna i profinjenu udobnost prostranog sedana. Amblem s oznakom "Egzekjutiv" donosi diskretan znak da se ovde radi o "Volvu S80" koji iskače od uobičajenih normi. Unutrašnjost ovog unapređenog modela donosi kožnu komandnu ploču dostupnu u dve boje: espreso smeđoj i zagasito crnoj. Od detalja interijera, koji modelu "S80 Egzekjutiv" daju ekskluzivan karakter, vredi istaknuti ventilisana sedišta od meke kože s masažnom funkcijom, kožne panele na vratima, integrisani analogni sat na komandnoj ploči itd.

Posebno dizajnirani tepisi dodatno osnažuju utisak suzdržane lepote. A kao opcija nudi se i mogućnost ugradnje hladnjaka na zadnjem sedištu što, u kombinaciji s kompletom švedskih čaša od kristalnog stakla, doprinosi osećaju nenadmašnog luksuza i udobnosti.

Posebno dizajnirani detalji, i novi točkovi s Iksion ratkapnama

"Volvo V70 u R-Design" izdanju dolazi s mnoštvom posebno razvijenih dizajnerskih detalja interijera i eksterijera. Spoljšnost modela ukrašena je jedinstvenim dizajnerskim detaljima na prednjem delu kao što su indikatori skretanja s LED diodicama integrisanim u bočne retrovizore sa svilenkastim metalnim prekrivačima. A tu je i jedinstveni točak s dijamantnim "Iksion" ratkapnama od 18 inča. Interijer modela donosi kožne presvlake u zagasito crnoj boji, kožom obrubljenu ručicu menjača, te crne podne tepihe s kontrastnim prošivima. "V70 R-Design" dostupan je uz širok raspon pogonskih agregata među kojima se ističe 1.6-litarski DRIVe dizel s emisijom CO2 ispod 119 g/km.

Volvo Sensus - ergonomski hajtek sistem informisanja

Oba modela - i "S80 Egzekjutiv" i "V70 R-Dizajn" - opremljeni su s poslednjim Volvo sistemom zabave i informisanja "Volvo Sensus". Ovaj sistem predstavlja sve informacije na ekranu u boji od 5 ili 7 inča na prednjem delu centralne konzole. Ekran je pozicioniran visoko kako bi vozač s lakoćom mogao držati pogled na putu i saobraćaju ispred sebe.

"Briga za dobrobit vozača i putnika u samoj je srži skandinavske filozofije. A jedinstvene nove verzije "Volva S80" i "V70" označavaju novi iskorak Volva u našem nastojanju da postanemo automobilska marka koja najbolje odgovara zahtevima savremenih vozača za prestižom", ističe predsednik i izvrši direktor Volvo Kar korporacije Stefan Džejkobi.

2024 © - Vesti online