Četvrtak 10.12.2009.
12:59
Tanjug

Privremene mere u Kosovskoj Mitrovici?

Paralizovana: Kosovska Mitrovica
Na uredno zakazanoj sednici Skupštine opštine severnog dela Kosovske Mitrovice pojavilo se samo deset odbornika Srpske radikalne stranke, koji nisu imali kvorum za održavanje sednice.


Nakon lokalnih izbora u Kosovskoj Mitrovici, koji su održani 11. maja, većinu u skupštini su imali radikali i Demokratska stranka Srbije, ali je kasnije došlo do raskida te koalicije, tako da opštinski parlament ne može da radi.


Poslednji rok za održavanje sednice lokalnog parlamenta je 14. decembar, a ako ni tada ne bude održana sednica, Ministarstvo lokalne samouprave je u obavezi da uvede privremene mere, ili da odredi neki drugi način funkcionisanja vlasti.


Odbornici Demokratske stranke Srbije, koji su donedavno bili u koaliciji s radikalima, najavili su ranije da neće prisustvovati današnjoj sednici, na čijem je dnevnom redu bilo, između ostalog, donošnje odluke o uklanjanju bespravno podignutih objekata u gradu.


Na Kosovu su, zbog nefunkcionisanja lokalne samouprave, nedavno održani vanredni izbori u opštinama Gračanica, Goraždevac i Leposavić.

2024 © - Vesti online