Petak 13.05.2011.
10:11
Vestionline

"Veselinović oštetio Vojvodinu"

Sudija Veselinović

“Nije posao predsednika saveza da komentariše suđenje ili sporne detalje kojih je očigledno bilo. Postoje stručnjaci koji treba da analiziraju i uradiće to bez sentimentalnosti prema bilo kome", rekao je Karažić za "Žurnal".

"Mislim da je sudija ispustio iz ruku finale i da je Vojvodina oštećena, ali to je moje subjektivno mišljenje kao gledaoca. Naravno da je bilo mučno, ne znam ko se mogao osećati drugačije i ko je mogao da se raduje onome što se dešavalo i problemu koji je nastao. Ubeđen sam da ni ljudi iz Partizana ne mogu da se raduju osvajanju Kupa”, smatra predsednik saveza.

Dejan Nedić, bivši internacionalni arbitar i aktuelni instruktor suđenja, ocenio je da je Slobodan Veselinović drastično oštetio Vojvodinu:

“Trebalo je da svira penal. Nema prekršaja kod nepriznatog gola. Bilo je obostranog povlačenja, a u fudbalu nije moguće kao u košarci obojici svirati faul.”

Zatim je pojasnio situaciju kod duela Tejga i Trajkovića, kad je Vojvodina tražila penal i zatim nije želela da nastavi utakmicu.

“Na osnovu intenziteta prekršaja kad je sviran penal za Partizan, Veselinović je morao udarcem sa 11 metara da kazni i start u šesnaestercu crno-belih. Nije imao ujednačen kriterijum, to je potpuno jasno”, rekao je Nedić. 

2024 © - Vesti online