Petak 13.05.2011.
11:18
Vestionline

Ameri ispitivali Bin Ladenove udovice

Pozivajući se na izjave jednog pakistanskog i dvojice američkih zvaničnika, Si-En-En navodi da su sve tri žene bile zajedno ispitivane, iako su američki istražitelji tražili pojedinačno ispitivanje.

Osama bin Laden
 

Američka TV stanica navodi i da su sve tri žene imale "otvoreno neprijateljski" stav prema istražiteljima. Isti izvor dodaje da se tokom ispitivanja istražiteljima obraćala
isključivo najstarija Bin Ladenova udovica. Pakistanske vlasti su u utorak saopštile da nisu dobile zahteve za ekstradiciju od vlasti Jemena i Saudijske Arabije, odakle su poreklom tri Bin Ladenove udovice.

Sve tri su pronađene zajedno sa 13 dece i unučadi šefa Al Kaide u njegovom skrovištu Abotabadu, kada su 2. maja američki komandosi izveli akciju u kojoj je ubijen Bin Laden.

Prema rečima jednog neimenovanog pakistanskog zvaničnika, najmlađa
od tri udovice poreklom iz Jemena, 29-godišnja Amal Ahmed Abdulfatah,
koja je u američkom napadu ranjena u nogu, izjavila je pakistanskim istražiteljima da je Bin Laden sa svojom porodicom živeo u Abotabadu poslednjih pet godina.

Činjenica da se vođa Al Kaide skrivao u gradi stotinak kilometara udaljenom od Islamabada i u kojem je raspoređeno oko 10.000 vojnika navela je visoke američke zvaničnike da javno iznesu sumnje u iskrenost Islamabada, ključnog saveznika Vašingtona od 2001. u "borbi protiv terorizma".

2024 © - Vesti online