Petak 13.05.2011.
12:00
S. S. - Vesti - Foto:

Vikend sa bakama iz Drenove i Boljkovca

Gotovo da nema dana a da se neko od naših čitalaca ne javi pun neverice da danas u Srbiji ima ljudi prepuštenih na milost i nemilost sudbini kakve su 76-godišnja Čedina Dražević, već nekoliko godina nepokretna i njena 68-godišnja sestra Borka, takođe potpuno oronulog zdravlja od tegobnog težačkog života.

U kućerku bez struje i vode, ona nije u stanju ni o sebi da se brine, a kamoli sestri koju je moždani udar trajno vezao za krevet.
 

KAO U SREDNJEM VEKU: Čedina Dražević
 




U neverici je bila i Cvijeta Hiršmaner iz Beča.
- Znala sam da ima siromaha koji život okončaju u svojim udžericama, ali ni slutila nisam da ih je u tako velikom broju - rekla je ova dobrotvorka i istog dana poslala 200 evra sestrama Dražević.

ORONULOG ZDRAVLJA: Borka Dražević

I Angelina Petrović iz Melburna nije mogla da zaboravi ni priču o nesrećnim sestrama ni slike koje starica, za koje bi se u prvi mah pomislilo da su ilustracija nehumanih uslova života iz srednjeg veka, kada nije bilo ni staračkih domova ni gerijatrijskih odeljenja u bolnicama i klinikama.


Zato je u nedostaku reči kojima bi ohrabrila Čedinu i Borku, Angelina Petrović poslala 100 australijskih dolara, a u pismu Redakciji "Vesti" zamolila da se se novac odnese u Drenovu u njeno ime i ime njene porodice.


I familija Jović iz Austrije uputila je na istu adresu donacije od 50 evra. Reporteri "Vesti" odneće sve pristigle donacije posle uskršnjih praznika i uručiti sestrama Dražević u nadi da ćemo ih zateći obe kod kuće i u boljem raspoloženju, jer sada bar imaju novca za hranu i lekove, a znaju da je ima neko kome je stalo da i one žive.

Božidarka Aksentijević


I baka Božidarka Aksentijević dobiće svojih 200 dolara koje joj je, kako smo nedavno pisali, poslala porodica Nikolić iz Sidneja. I ona ima 77 godina i mada deluje krepkije od Borke i Čedine, životni put kojim je prošla nije bio ništa manje trnovit.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online