Petak 13.05.2011.
01:43
B. Đ. - Vesti

Zarubica iz zatvora pravio drogu

Milan Zarubica

Kako je saopštilo Specijalno tužilaštvo, Zarubica i njegovi saučesnici sumnjiče su da su u Ugrinovcima, u magacinu firme "Varan Kemikals" organizovali proizvodnju amfetamina.

Osim Zarubice, uhapšen je i Goran Lazović, direktor tog preduzeća i šef intenzivne nege za kasiofacijalnu traumatologiju Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije.

Privedeni su i Slobodan Gmizić, Marko Županjac, Jovan Drča, Jovica Drobnjak i Isamedin Azizi, makedonski državljanin, a pripadnici grupe bili su Jovica Kanazir i Dragan Karapašev, koji su već na izdržavanju kazne zatvora.


Agenti SBPOK-a upali su u magacin gde se droga proizvodila, a u toku su i pretresi stanova uhapšenih.


- Zarubica je bio "slobodnjak" i imao je pravo na slobodne vikende. On je organizovao grupu, koja je iznajmila magacin u Ugrinovcima i počela da prikuplja sastojke potrebne za proizvodnju amfetamina.

Akcija je trajala mesecima, a mi smo prisluškivanjem saznali da imaju vrhunskog stručnjaka za pravljenje droga i u razgovorima su pominjali "Doktora". Nije nam puno trebalo da shvatimo da je reč o Zarubici - rekao nam je izvor iz policije.


Tokom praćenja i prisluškivanja policija je saznala da su sirovine za pravljenje amfetamina nabavljene, ali nisu bili sigurni da je otpočela proizvodnja.
 

Vešto skrivanje

 

- Objekat u Ugrinovcima zabačen je i izuzetno težak za praćenje. U blizini nema kuća, a Zarubica ništa od imovine i ugovora nije vodio na svoje ili na imena rođaka - nezvanično saznajemo u policiji.

2024 © - Vesti online