Petak 13.05.2011.
00:29
Vestionline

Umro Slovak optužen za kanibalizam

Kuća potencijalnog kanibala Mateja Čurke
 

Matej Čurka (43) uhapšen je u utorak u saradnji sa švajcarskom policijom i Interpolom zbog toga što je na internetu tražio dobrovoljca koji želi da bude ubijen i pojeden.


Državljanin Slovačke je uspeo da nađe žrtvu u Švajcarskoj, ali se Švajcarac predomislio i čitav slučaj prijavio lokalnoj policiji. Tokom hapšenja policajci su ranili Čurka, pošto je on prethodno teško povredio policajca na tajnom zadatku. Policajac se pretvarao da je žrtva iz Švajcarske.

"Osumnjičeni je pogođen više puta, a na policajce je ispalio sedam metaka", saopštila je slovačka policija.


Po prebacivanju u bolnicu Čurka je operisan, ali ubrzo su počeli da mu otkazuju vitalni organi tako da je danas preminuo, saopštila je bolnica u Košicama.


U rancu koji je Čurka doneo na dogovoreno mesto policija je našla nož, testere, vreće i biber. Testerom i nožem je trebalo po dogovoru da iseče svoju nesuđenu žrtvu, deo prenese kući i pojede, a ostatak zakopa u šumi i biberom pokuša da otera divljač dok se ne vrati.

Brat poznatog kompozitora

Kompozitor Marijan Čurka, brat osumnjičenog za kanibalizam

Pošto je policija objavila ime kanibala, novinari su ubrzo, otkrili ne samo puni identitet zločinca već i njegovog brata, uglednog slovačkog kompozitora
Marijana Čurka!

 

Potencijalni kanibal i ubica, koji je imao nameru da ubije i pojede “zainteresovanog“ švajcarskog samoubicu, je kompjuterski ekspert i takmičarski strelac u klubu rezervnih oficira. Brat je odbijao da ga poseti u bolnici, a susedi ga opisali kao “uzornog čoveka“!?                                           Lj. J.

2024 © - Vesti online