Četvrtak 12.05.2011.
18:11
Beta

Poslanici pozdravili Stefanovićevu posetu Kosovu

Borislav Stefanović i Edita Tahiri
 

Kolundžija: Nismo priznali Kosmet

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da je dobro što je šef pregovoračkog tima Beograda Borislav Stefanović otišao u Prištinu i da ta poseta ne menja stav Srbije da ne prizna Kosovo.


Ona je navela da je bitno da Srbija pokaže spremnost da se bavi životom ljudi na Kosovu i Metohiji.


"Ukoliko je Srbija odlučila da razgovor vodi imajući u vidu rešavanje konkretnih problema građana na Kosovu i Metohiji, sve što doprinosi tom cilju pozitivno je", naglasila je Kolundžija.

Liberali i Haljimi: Razgovor je uvek dobar

Poslanik Liberalno-demokratske partije Nenad Milić rekao je da je dobro što je došlo do takve posete jer je, kako je naveo, razgovor sa stanovnicima Kosova jedini način za rešavanje njihovih problema. On je ipak naveo da ne očekuje da na ovakav način budu rešeni fundamentalni problemi.


Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi rekao je da veruje da će neformalni razgovori približiti stavove Beograda i Prištine i da će se na taj način rešavati problemi građana.


"Činjenica da će doći do susreta daje nadu da će doći i do konretnih rezultata", rekao je Haljimi.

Radikali: Put po nalogu Evrope i SAD

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je odlazak šefa pregovaračkog tima Beograda na Kosovo još jedan u nizu koraka kojim se na posredan način priznaje nezavisnost Kosova.


Todorović je ocenio da Stefanovoć nije trebalo da ode u Prištinu, kao i da je to urađeno na pritisak EU i SAD.

Sa izjavom Todorovića poklapa se i mišljenje privremenog premijera samoproklamovane države Kosovo, Hašima Tačija, koji je posetu Stefanovića doživeo kao "službenu".

Ministar Bogdanović: Poseta je radna

Poseta šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića Kosovu ne predstavlja indirektno priznanje Kosova, već priliku da se pokaže da Beograd i
Priština mogu da razgovaraju bez posrednika, ocenio je danas ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

"Stefanovićeva poseta Kosovu je prilika da se pokaže međunarodnoj zajednici, ali i Srbima i Albancima, da Beograd i Priština mogu da razgovaraju bez posredovanja međunarodne zajednice. Poseta Stefanovića Prištini je radna. On se i ranije sastajao sa Editom Tahiri koja je na čelu prištinskog tima", ocenio je Bogdanović tokom posete Leposaviću.

2024 © - Vesti online