Četvrtak 10.12.2009.
11:33
Vestionline

FMP na nezvaničnom šampionatu Evrope

FMP će igrati u A grupi sa domaćinom CSKA, Rigom (Letonija) i Pira Poznanjom (Poljska). Dve najbolje ekipe iz grupe plasiraće se u polufinale, gde će se ukrstiti sa najboljim timovima B grupe, koju čine Grodno (Belorusija), Feniks (Hrvatska), A. Sabonis (Litvanija) i Donjeck (Ukrajina).

"Pionirska ekipa FMP-a vraćala se sa nekoliko međunarodnih turnira kao pobednik. Ponovo nam je ukazana velika čast pozivom na nezvanično klupsko Prvenstvo Evrope. Turnir u Moskvi je odlična prilika za afirmaciju našeg kluba, kao i za afirmaciju ovih talentovanih dečaka. Prvi cilj je prolazak u polufinale, a najteži protivnik u grupi sigurno će nam biti CSKA, koji već u ovom uzrastu ima igrače sa 210 centimetara. Čuo sam da i poljski predstavnik ima dobru ekipu, a kvalitetni su i Hrvati. Naravno, ne treba potceniti ni Litvance, ali verujem da ćemo u jakoj konkurenciji izboriti plasman u finale", rekao je trener Milovan Bulatović.

Prvu utakmicu na turniru mladi "panteri" igraju u petak sa Rigom (12 časova po srpskom vremenu), u subotu je na redu duel sa Pira Poznanjom (8:30), dok je derbi A grupe CSKA – FMP na programu u nedelju (13.45).

Ponedeljak je slobodan dan, utorak je rezervisan za polufinalne mečeve, a svi u FMP-u se nadaju da će se u sredu Petar Vorkapić, Nikola Rebić, Brano Đukanović, Dušan Ristić i društvo boriti za prestižan pehar.

Utakmice se igraju na jugu Moskve, u dvorani "Trinta". 

2024 © - Vesti online