Četvrtak 12.05.2011.
15:16
Vestionline

Poseta Stefanovića = priznanje KiM

"To je početak novih odnosa i 'de jure' početak za priznavanje Kosova u budućnosti od strane Beograda", rekao je Tači na zajedničkoj konferenciji za novinare sa novim izaslanikom EU na Kosovu Fernandom Đentilinijem, sa kojim se prethodno sastao.

Početak ''priznanja'': Hašim Tači
 

Tači je kazao da je dijalog međunarodna agenda i ustavna obaveza Kosova, kako bi se "postigli rezultati uspostavaljanja dobrosusedskih odnosa u regionu, a time i sa Srbijom".

Tači tvrdi da poseta Stefanovića predstavlja "približavanje stavova između politike dve zemlje" i "nove odnose regionalne i međunarodne saradnje". Fernando Đentilini, novi izaslanik EU na Kosovu i Metohije, pozdravio je današnju posetu Stefanovića Prištini.

"Dijalog je način kako rešavati probleme, a Priština je privržena dijalogu", kazao je italijanski diplomata, koji će u naredna tri meseca predstavljati EU na Kosovu.

On se u Prištini danas sastao sa više ovdašnjih zvaničnika, rekavši da su njegove glavne dužnosti da izvrši pravne pripreme za dugoročno prisustvo EU na Kosovu.

2024 © - Vesti online