Četvrtak 12.05.2011.
10:31
Vestionline

Nadal ne brine zbog Đokovića, već zbog svoje igre

Rafael Nadal

Drugi teniser sveta ima neverovatan početak sezone, pošto je zabeležio 33 uzastopne pobede. Srbin je osvojio šest turnira u 2011. godini. Srbin je prošlog vikenda prekinuo niz Nadala od 37 trijumfa na šljaci i pobedio ga u finalu Mastersa u Rimu.

"To je deo igre, ne brine me Novak. Istina je da sam došao u Rim nervozniji nego obično jer sam slabo igrao u polufinalu i finalu u Madridu. Ne volim da igram slabo. Na drugoj strani, Novak je fantastičan, pobedio me je tri puta ove godine. Pobedio sam ga mnogo puta u karijeri, sada on igra veoma dobro, ali znam da sam ranije dobijao dobre mečeve protiv njega i osvajao titule u finalima u kojima mi je on bio protivnik. Sigurno ću imati još takvih prilika, boriću se i nalaziću nova rešenja. Novak će sigurno izgubiti, jer je to tenis. Ne znam da li će to biti sutra ili za šest meseci", rekao je Nadal.

On je priznao da je loše odigrao Masters u Madridu.

"Ponavljam, bio sam loš u Madridu, nisam radio stvari na svoj način. Đoković radi stvari na svoj način i ide mu veoma dobro. Međutim, nisam zabrinut zbog njega, već sam zabrinut kada ja ne igram dobro. Kada pobeđuješ, onda povremeni poraz manje utiče na tebe. Ponekad se stvarno osećaš fantastično, nepobedivo, ali se sve menja. Prednost Đokovića je što igra dobro na drugim podlogama. Naporno radim i videćemo šta će se desiti narednih nedelja, meseci i godina", zaključio je Nadal.

Španac i Srbin odigrali su 25 međusobnih duela u karijeri, a Nadal vodi 16:9 u pobedama. 

2024 © - Vesti online