Četvrtak 12.05.2011.
12:57
Z. Mirković - Vesti

Salcburg: Ljubica ubijena zbog torbe

Ljubica Kovačević

Da podsetimo, u ponedeljak oko 21.50, teško ranjena i okrvavljena žrtva dovukla se poslednjom snagom do kafića Elmo, u centru Salcburga.

Tu je zavapila za pomoć, a potom se onesvestila. Ljubica je prebačena u bolnicu, gde je obavljena četvoročasovna operacija, lekari su ušili ranu na srcu, ali Ljubica je izgubila previše krvi i nije preživela.

Bila je ranjena i u stomak.

U istrazi je policija ustanovila da je Ljubica pre zločina provela izvesno vreme baš u kafiću Elmo, odakle je otišla oko 21.20, a stanovala u obližnjoj Elizabetštrase.

Njen automobil pronađen je u blizini lokala i bio je otključan, a odlomljeno sečivo noža ispalo je na tlo i policija pretpostavlja da je bilo upleteno u odeću žrtve.

Uzorna osoba

 

Ljubica je u Salcburgu rođena i važila je za prijatnu i uzornu osobu, kažu njeni poznanici i komšije. Bila je trgovac i šef poslovnice Lidla (poznatog lanca prodavnica prehrambenih proizvoda), nedaleko od stana u Salcburgu u kome je živela.

 

U Mocartovom gradu žive i dve Ljubičine sestre, a jedino je ona bila neudata. Živela je kod roditelja, koji su ophrvani tugom.


Konobarica kafića Elmo, u koji je Ljubica često zalazila, takođe ima samo lepe reči o žrtvi zločina koji je potresao Salcburg.


Kao što smo pisali, policija je najveće nade polagala u biciklistkinju koja je videla šta se desilo kod automobila žrtve.

Da podsetimo, stanarka obližnje zgrade rekla je da je uznemirena kricima izašla na prozor i videla mršavu plavokosu ženu na biciklu koja je očigledno mislila na ubicu kad je uzviknula: "Tamo trči!"

U "Vestima" i drugim medijima objavljen je apel biciklistkinji da se javi policiji i ona je to učinila.

Oružje zločina

Prema njenim navodima, nepoznati muškarac je pokušao žrtvi da otme tašnu.


- Otimali su se i Ljubica ga je pobedila u toj borbi. Uspela je da zadrži torbu, ali je onda pala na tlo i pozivala u pomoć - ispričao je pukovnik policije Jozef Holcberger iz kriminalističke službe u Salcburgu.


Biciklistkinja je ispričala inspektorima da se vraćala kući kad je čula da neko zove u pomoć. Odmah je zaustavila bicikl i videla šta se desilo. Međutim, kad je Ljubica uspela da se domogne kafića i kada joj je nekoliko muškaraca prišlo u pomoć, biciklistkinja je pokazala u kom pravcu je pobegao zlikovac i zatim nastavila svojim putem.
 

Telefon za svedoke

 

Policija moli sve eventualne svedoke zločina da se jave na telefon 059133/50-3333 kako bi rasvetlila ovaj svirepi i misteriozni zločin. Naime, nezadovoljni su opisom ubice, za koga je biciklistkinja rekla da je bio iste visine kao žrtva, u tamnoj odeći i s kapom na glavi, pa ne zna koje je boje kosa.

2024 © - Vesti online